Виготовляємо під замовлення, під індивідуальні вимоги замовника.
Опис
Комірки для швидкого та рівномірного охолодження палетиованою продукцією
Забезпечує рівномірне циркулювання повітря всередині комірки.
Технічні характеристики
Індивідуально підібрана обробка продукту Регульована тривалість охолодження Ручна або автоматичне завантаження Регульована висота палети Спрямований розподіл охолодженого повітря забезпечується: Потужний вентилятор Високий ступінь герметичності
Тип Комірки поздовжній потік повітря, герметичність забезпечується за допомогою ущільнювальної мембрани
Сфери застосування
Для збереження якості кисломолочних продуктів, розфасованих у стаканчики, пляшечки та картонне паковання типу «Пюр-пак»
Охолоджувальна комірка призначена для швидкого охолодження молочних продуктів.
Охолодження впливає на якість свіжих молочних продуктів і на термін зберігання.
Дані встановлення найбільш підходять для виробництв з великою кількістю найменувань продукції, кожна, з яких вимагає певного часу для охолодження.
Охолоджувальні комірки обдувають продукцію великим об'ємом охолодженого повітря, незалежно від продукту, що встановлюється всередині, змінюється тільки час охолодження. Час необхідний на охолодження залежать від температури продукту, температури охолоджувального повітря, типу паковання, розміру, форми та вмісту стаканчиків і кінцевої необхідної температури продукту.
Ці комірки встановлюються в охолоджувальні камери та забезпечують розподілення попередньо вже охолодженого повітря.
Усі молочні продукти можна розділити на 3 великі групи :
Десерти |
Густі (в'язкі) продукти |
Перемішані продукти |
До цієї групи належать ароматизовані молочні продукти, що фасуються в гарячому вигляді, желатиновані продукти на основі води, гелеутворювальних і ароматичних добавок, відкриті пироги з фруктовою, ягідною начинкою, які підлягають випіканню після фасування і т.д. Всі ці продукти мають пройти швидке охолодження від 90-70 °C (відповідно до типу продукту) до 4 °C, тобто до оптимальної температури зберігання. Вплив швидкого охолодження стосується переважно бактеріологічних властивостей продуктів, тобто терміну їхнього зберігання. |
Густими продуктами заведено вважати йогурти, які пройшли ферментацію приблизно за 45 °C, і які мають гелеподібний вигляд без додавання желатинувальних засобів. Оскільки розчини є живими продуктами, то вони продовжують розвиватися після фасування в гарячому вигляді, і єдиним способом зупинити цей процес — це їх швидко охолодити. Ідеальна температура, за якої вважається, що продуктам не загрожує жодна еволюція: 4 °C. |
Перемішані продукти — це ферментовані йогурти, фасовані за 20 °C і не мають гелеподібного зовнішнього вигляду. Випускається ціла низка найменувань перемішаних йогуртів із м'якоттю фруктів, цілком перемішаних або двошарових продуктів. Ферментоване молоко «leben» (напій типу кефіра), також входить до цієї групи. Охолодження до 4 °C упродовж заданого часу дає змогу зберегти гомогенну структуру продукту, гарантуючи водночас збереження його бактеріологічних властивостей. |
1. Температура фасування
2. Обсяг фасування
Швидкість проникнення холоду через продукт — фізична постійна. Чим більше стаканчика, тим більше буде час охолодження, необхідний для досягнення 4 °C всередині продукту.
3. Тип паковання та доупаковки
Охолодження стаканчика виділеної категорії продуктів забезпечується потоком холодного повітря. Чим більше повітря може вільно циркулювати навколо стаканчика, тим швидше відбувається охолодження.
Однак, стаканчики часто групуються в блоки по 2, 4, 8, і 16 штук, з використанням картонних лоточок, а іноді обертаються в термоусадкову плівку, і потім укладаються в картонні короби або пластикові ящики, які так само, встановлюються стопками на палети, і вже повні палети підлягають охолодженню. Всі ці паковання створюють бар'єри, які перешкоджають вільній циркуляції повітря навколо стаканчика.
4. Температура обдування повітрям
Для забезпечення прискореного охолодження, є сенс нагнітати повітря максимально холодним, як це можливо, але, намагаючись водночас не підморозити продукт. Температура обдування має бути як мінімум 0 °C, і хоча точка замерзання йогуртів -0,7 °C, для безпеки, можна використовувати температуру продування +1, і навіть +2 °C.
Основні переваги комірок швидкого охолодження:
- Малий час охолодження
- Низьке споживання енергії
- Однорідність температури всередині палітак
- Скорочення й оптимізація виробничих витрат
- Збільшення терміну придатності продукту
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Потужність | 2.2 кВт |
Гарантійний термін | 24 міс |
Користувацькі характеристики | |
Режим работы | Цикличный |
- Ціна: Ціну уточнюйте